ترس از آینده از دید ماکان آریا پارسا

ترس از آینده

طبق نظر ماکان آریا پارسا ترس از آینده یک احساس اضطراب آمیز است که می تواند در مورد یک واقعه قابل پیش بینی یا غیر قابل پیشگویی در آینده رخ دهد. این حالت منجر به عواقبی نظیر پریشانی، کاهش انگیزه و حتی افسردگی می شود و ممکن است روند زندگی انسان ها را تحت تاثیر قرار دهد. از آنجایی که به این مقاله سر زدید، ممکن است شما هم چنین احساسی را تجربه کرده باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر راجع به آن صحبت کرده و روش های درمان و جلوگیری از آن را بررسی کنیم.

مفهوم ترس از آینده چیست؟

ترس از آینده، یکی از اصطلاحاتی است که یکبار برای همه ما اتفاق افتاده و لازم است حداقل برای یکبار هم که شده است، راجع به آن فکر کنیم. ابتدا برای درک کلی این اصطلاح می توان گفت:

  • ترس از Future که بسیاری از افراد آن را با اصطلاح اضطراب انتظار یا anticipatory fear یا Chronophobia یکی می دانند، اشاره به احساس نگرانی در مورد نتیجه یک رویداد یا وقایع غیر قابل پیش بینی در آینده دارد. همچنین این احساس می تواند مرتبط به عدم اطمینان در مورد وقایع آینده باشد.

این نوع احساس ترس بیشتر برای کسانی ایجاد می شود که از نظر وضعیت اقتصادی یا توانایی های جسمی در شرایط نامناسبی هستند، توانایی ایجاد تغییر در وضعیت فعلی خود را ندارند و یا به دلیل شرایط سیاسی – اجتماعی، نمی توانند مسیر زندگی خود را پیش بینی نمایند.

در رابطه با نشانه هایی که فرد مبتلا به این ترس می تواند آنها را از خود بروز دهد، همچنین می توان گفت:

  • اجتناب از تجربیات دردناک قبلی: یکی از متداول ترین این علائم آن است که این دسته از افراد برای جلوگیری از وقوع مجدد اتفاقات تلخ گذشته، از انجام یک سری کارها اجتناب کنند. این حالت به اصطلاح تروما نام دارد.
  • پاسخ ها و رفتارهای محافظه کارانه: در این بخش می توان شاهد یک سری پاسخ ها و رفتارهای محافظه کارانه هستیم؛ مثلا ترس از شروع برخی کارها، کاهش روابط اجتماعی و حتی ترک خانه و به اصطلاح محدوده امن.
  • نشخوار فکری: از نگاه ماکان آریا پارسا در این حالت فرد روی هر واقعه و احتمالی که ممکن است در آینده رخ دهد، تمرکز می کند. غالبا این تفکرات بی راهه و بیهوده هستند.
  • احساس عدم تسلط و کاهش انگیزه: از آنجایی که این افراد ممکن است به دلیل احساس ترس، دچار ناامیدی شوند، انگیزه آنها برای انجام برخی اقدامات کاهش می یابد.

توجه داشته باشید که این مشکل می تواند به اشکال مختلفی مانند ترس از آینده شغلی یا وسواس فکری ترس از اتفاقات بد رخ دهد.

ترس از آینده شغلی

عوامل ایجاد ترس از آینده کدامند؟

از آنجایی که یکی از راه های درمان ترس از آینده، جلوگیری از وقوع این موضوع است، باید با عوامل ایجاد آن آشنا شوید. سپس از این موارد دوری کرده یا پیشگیری نمایید. در این خصوص می توان به موارد زیر اشاره نمود که عبارتند از:

  • مقایسه کردن: از دیدگاه ماکان آریا پارسا یکی از علل اصلی در ایجاد چنین وضعیتی آن است که شما با افراد مشابه یا هم نوع خود مقایسه می شوید. در این حالت ممکن است از عقب ماندن یا پیشی نگرفتن از رقبای خود در آینده نگران گردید.
  • پیشرفت سریع تکنولوژی: یکی از دلایل که می توان آن را ایجاد کننده ترس از آینده شغلی دانست، پیشرفت تکنولوژی به خصوص هوش مصنوعی است. اخبار منتشر شده از روند رشد سریع این علم و اطلاعیه های اخراج نیروهای پایین رده یا جایگزین شدن مشاغل با AIها، جزو اصلی ترین دلایل ایجاد این احساس در دوره کنونی می باشند.
  • احساس تنهایی: این مورد بیشتر برای والدین رخ می دهد. زمانی که تصور کنند با ترک فرزندان و تنها شدن، آینده ای نامطلوب در پیش رو خواهند داشت. علت اصلی رخ دادن این حس، تنهایی می باشد.
  • تحولات منفی زندگی: از نظر ماکان آریا پارسا برخی رویدادهای زندگی، تلخ و منفی هستند؛ از جمله می توان به طلاق، فوت نزدیکان یا اخراج از کار اشاره کرد. همه این موارد می توانند در ایجاد این حس تاثیر گذار باشند.
  • بیشتر شدن نشانه های پیری: در این بخش، رشد سن و کاهش انرژی، بروز بیماری ها و مواردی از این  قبیل به خصوص در زنان یائسه منجر به ترس از Future می شود. البته جدای از روند پیری، برخی مشکلات مربوط به سلامت انسان مانند نارسایی آدرنال، عدم تعادل هورمونی، جراحی یا بیماری های قلبی و تیروئید نیز می توانند تشدید کننده این مشکل باشند.
وسواس فکری ترس از اتفاقات بد

راه های جلوگیری برای ترس ها از آتی

در خصوص راهکارهایی که می توانید از آنها برای جلوگیری از ایجاد حس ترس از آینده استفاده کنید، می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  • جلوگیری از افسردگی و احساسات منفی: از دید ماکان آریا پارسا یکی از مهم ترین گام هایی که اکیدا توصیه می کنیم آن را مدنظر قرار دهید، جلوگیری از افسردگی و تقویت انگیزه است. انگیزه و امید، دو عامل مهم در جلوگیری از افسردگی هستند. شما می توانید با مراقبت از جسم خود، ورزش منظم (تمرین یوگا یا پیاده روی)، تغذیه سالم و مقوی شامل ویتامین B و امگا 3، خواب کافی و نیز دوری از فضای مسموم سوشیال مدیا، برای این کار اقدام نمایید.
  • مشغول شدن: مشغول شدن یک راهکار برای جلوگیری از وسواس فکری ترس از اتفاقات بد است. همچنین به شما کمک می کند تا انرژی خود را صرف فعالیت های بیهوده و منفی نکنید. چه بهتر آنکه این کار در یک مسیر خاص انجام شود تا منجر به پیشرفت شما شود.
  • برنامه ریزی و ایجاد نقشه راه: در نهایت یکی از راه هایی که می تواند در طولانی مدت از وقوع حس ترس از آینده شغلی جلوگیری نماید، حرکت در یک مسیر با آینده روشن است. این حس که با گذشت زمان مدام در حال پیشرفت و رسیدن به هدف خود هستید، یک عامل تقویت انگیزه و جلوگیری از رخ دادن احساسات منفی برای آینده است. همچنین این کار به شما کمک می کند تا در مقابل وقایع تلخ آینده، چیزی در چنته داشته باشد که می تواند یک مهارت پولساز، سرمایه یا حتی سلامتی شما باشد.
ترس از Future

این مطلب ادامه دارد… .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا