مدیریت زمان از نگاه ماکان آریا پارسا

مدیریت زمان

طبق نظر ماکان آریا پارسا مدیریت زمان، مهارتی برای استفاده‌ بهینه از ارزشمندترین دارایی انسان است. زمان دو ویژگی مهم دارد که آن را از دیگر سرمایه هایی که در اختیار انسان قرار دارد متمایز می کند. اول اینکه زمان تنها سرمایه‌ ای است که قابل بازگشت نیست و نمی توان دوباره آن را به دست آورد. دوم اینکه انسان ها نمی دانند این سرمایه ارزشمند را به چه مقدار در اختیار دارند زیرا هیچکس از پایان زمان زندگی یا وقوع مرگ آگاه نیست. علاوه بر آن می گویند که هیچوقت برای هیچ کاری دیر نیست! اما باید در نظر داشت که بعضی فرصت ها ممکن است به دلیل شرایط ویژه و یا گذر زمان از دست بروند. بنابراین مدیریت استفاده از این دارایی با ارزش، ضرورتی اساسی در زندگی ما دارد. در ادامه به اهمیت نقش مدیریت زمان در زندگی بیشتر خواهیم پرداخت و تکنیک های موثری برای کنترل زمان ارائه خواهیم داد.

نقش مدیریت زمان در زندگی و اهمیت آن

از نگاه ماکان آریا پارسا مدیریت زمان از مهم ترین مهارت هایی است که تاثیر عمیقی بر کیفیت زندگی شخصی و حرفه ای افراد خواهد گذاشت. در دنیای پرشتاب امروزه، با چالش های بی شماری رو به رو هستیم که انرژی و توجه زیادی را از ما می طلبند. هر روز انبوهی از اطلاعات را دریافت می کنیم و درگیری های ذهنی زیادی پیدا می کنیم. مسئولیت هایمان روز به روز بیشتر می شوند و با این همه، زمان محدودی در اختیار داریم. در پی این محدودیت زمانی و انبوه اهداف و مسئولیت ها، نقش مدیریت زمان در زندگی اهمیت پیدا می کند.

یکی از جنبه های کلیدی نقش مدیریت زمان در زندگی، تاثیر چشمگیر آن بر افزایش بهره وری و جلوگیری از اتلاف وقت است. افرادی که توانایی برنامه ریزی و سازماندهی زمان خود را دارند می توانند کارهای بیشتری را در زمان کوتاه تری انجام دهند. بنابراین با مدیریت زمان می توان اهداف بیشتری را دنبال کرد و در نتیجه احساس رضایت بیشتری از زندگی داشت. 

نقش مدیریت زمان در زندگی

از دیدگاه ماکان آریا پارسا افزون بر این نقش مدیریت زمان در زندگی تاثیر بسزایی بر روی سلامت روان افراد دارد. وقتی افراد زمان را به خوبی مدیریت کنند به کارهای بیشتری می رسند و آنها را بهتر انجام می دهند. بنابراین احساس می کنند بر زندگی خود کنترل بیشتری دارند. این احساس کنترل استرس و اضطراب را کاهش می دهد و کیفیت زندگی را ارتقا می دهد.

همچنین کنترل زمان نقش موثری در ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی افراد دارد. اینگونه افراد می توانند به جنبه های مختلف زندگی خود بپردازند و از هیچ کدام غافل نشوند. در ادامه به بررسی چند مورد از کلیدی ترین تکنیک های مدیریت زمان خواهیم پرداخت.

اولویت بندی درست کارها

 به قول برایان تریسی:« قوی ترین ابزار ذهنی شما برای رسیدن به موفقیت توانایی شما در اولویت بندی درست کارها است.» برای اولویت بندی صحیح کارهای خود در راستای مدیریت زمان می توانید آنها را به چهار بخش تقسیم کنید.

تکنیک های مدیریت زمان
  • بخش اول: کارهایی که نیازمند اقدامی فوری هستند و نتایج حائز اهمیتی خواهند داشت. همچون بحران ها و مشکلات شخصی و خانوادگی که چاره ای جز کنار آمدن با آنها نیست. البته نباید اجازه دهیم همه همت و تلاشمان صرف اینگونه امور شود زیرا هر روز با بحرانی جدید مواجه خواهیم شد.
  • بخش دوم: کارهایی که انجام آنها الزامی است اما زمان بر هستند و اجباری در انجام فوری آنها نیست. در این بخش اهداف و نقش هایی که در زندگی داریم قرار می گیرند اما باید بر روی آنها به طور برنامه ریزی شده کار کنیم. مثل درس خواندن، ورزش کردن، تفریح کردن.
  • بخش سوم: فعالیت هایی که اهمیت چندانی ندارند و نقشی در به وجود آمدن آنها نداریم. این فعالیت ها ارتباطی با اهداف ما ندارند مانند وقتی که دوستی برای خرید لباسی به همراهی ما نیاز دارد.
  • ·        بخش چهارم: فعالیت های بیهوده و عادت های منفی هستند مثل اصرار بر دیدن فلان سریال در زمانی که کارهای واجب تری وجود دارند یا عادت به وقت گذراندن در اکسپلور اینستاگرام.

مدیریت استفاده از ابزارهای دیجیتال

به طور معمول بخش قابل توجهی از زمان ما در طول روز صرف استفاده از ابزارهای دیجیتال می شود. بنابراین اغلب افراد اولین عامل اتلاف وقت را تلفن همراه می دانند و برای مدیریت زمان خود در پی کنترل استفاده از آن هستند. در نتیجه کنترل استفاده از تلفن همراه می تواند یکی از کلیدی ترین تکنیک های مدیریت زمان باشد.

از دید ماکان آریا پارسا هدف مشخصی برای استفاده از ابزارهای دیجیتال تعیین کنید و با توجه به اهمیت این هدف برای آن زمان بگذارید. این هدف می تواند سرگرمی، ارتباط با دیگران، یادگیری و یا اشتغال باشد. همچنین می توانید برای  استفاده از تلفن همراه همچون دیگر کارهایتان برنامه ریزی زمانی کنید و از اپلیکیشن های کنترل زمان کمک بگیرید.  StayFree یکی از اپلیکیشن های کاربردی است که می توانید با آن زمان استفاده از برنامه های گوشی خود را کنترل کنید.

مدیریت استفاده از تلفن همراه در راستای مدیریت زمان

فعالیت های مفیدی همچون ورزش کردن، کتاب خواندن، مدیتیشن و یا وقت گذراندن با دوستان خود را جایگزین استفاده زیاد از تلفن همراه کنید. این فعالیت ها ضمن اینکه وقت کمتری از شما خواهند گرفتند ذهنتان را باز و روحیه شما را بالا می برند.

برنامه ریزی روزانه

از نظر ماکان آریا پارسا از شب قبل اهداف و وظایف روز بعد را بنویسید، این کار سبب کاهش اضطراب ناشی از فراموشی می شود. صبح قبل از شروع کارهایتان برنامه ای که نوشته اید مرور کنید و سعی کنید به انجام آن پایبند باشید. قبل از خواب وظایف انجام شده را علامت بزنید، خودتان را ارزیابی کنید و به علت علامت نخوردن برخی وظایف بیندیشید و به دنبال چاره باشید. در برنامه ریزی برای مدیریت زمان این ارزیابی و اندیشیدن از هر راهنمایی برای شما اثر گذارتر خواهد بود.

این مطلب ادامه دارد… .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا